12 mei: de Dag van de Sneeuwbal!

Gepubliceerd op 4 mei 2017

Te nat, te droog en soms te warm... Hoe houden we Lichtenvoorde en omgeving prettig om in te wonen, werken en recreëren nu het klimaat verandert?

Nieuwsbrief april 2017 - foto bij opmaat - sneeuwbal in hand

De Dag van de Sneeuwbal, dat is de intrigerende titel van een lentebijeenkomst die inspiratie, verrassende ontmoetingen, nieuwe verbindingen en concrete acties belooft. Belangstellende bewoners van het gebied Lichtenvoorde, Lievelde en Vragender worden op 12 mei aanstaande van harte uitgenodigd bij Het Wijndomein in Lievelde van 9:30 tot 17.00 uur. Het onderwerp waar het die dag om draait gaat ons allemaal aan: kansen door klimaatverandering. De klimaatverandering heeft gevolgen voor deze streek en brengt weersextremen zoals langere periodes van droogte, hitte en intensievere piekbuien.

Om daarop in te spelen, samen met het gebied, organiseren Waterschap Rijn en IJssel, gemeente Oost Gelre, LTO (land en tuinbouw organisatie) en Provincie Gelderland deze bijzondere dag: om te praten over de kansen, mogelijkheden en toekomst die klimaatverandering deze streek biedt. De wensen, ideeën en plannen van bewoners staan hierbij voorop! Als je wilt meedenken en meepraten over prettig wonen, werken en recreëren rondom Lichtenvoorde, haak dan aan, want het klimaat is van ons allemaal! Dus graag tot ziens op de Dag van De Sneeuwbal in Lievelde: laten we samen de sneeuwbal aan het rollen brengen! Reserveer deze dag in je agenda, aanmeldingen kunnen worden verstuurd aan sneeuwbal@wrij.nl.

Voor meer informatie kunt je contact opnemen met Richard Trenning; 06-23465629 / r.trenning@wrij.nl.