Eerste zuil Liefdespad in Ruurlo onthuld

Gepubliceerd op 21 februari 2020

Na jaren dromen, flirten en verlangen werd op Valentijnsdag 2020 het Liefdespad in Ruurlo op symbolische wijze geopend! De wandelroute loopt onder meer langs de Baakse Beek, waar een echte ‘loveseat’ zal worden geplaatst. Onder toeziend oog van Antoinet van Helvoirt onthulde gedeputeerde Jan Markink en de initiatiefnemers de eerste informatiezuil in Ruurlo.

Het Liefdespad is een prachtige route van ruim 5 km in het gemoedelijke dorp Ruurlo, in het hartje van de Achterhoek. Het pad is gratis toegankelijk en loopt dwars door de schitterende natuur van wat ook wel 'de achtertuin van Nederland' wordt genoemd. Op verschillende plaatsen langs het pad vind je vanaf het voorjaar 2020 bijzondere Loveseats; kunstzinnige banken of stoelen die uiting geven aan de liefde voor de plek of een speciaal thema. Denk aan liefde voor het water. Liefde voor de natuur. Liefde voor techniek. Liefde voor het platteland. Liefde voor diversiteit.

Liefdespad

Leefbaarheid van de Achterhoek

De Gelderse gedeputeerde Jan Markink kreeg de eer om de informatiezuil op het kerkplein in Ruurlo te openen. Hij prees de bijdrage aan de verbetering van leefbaarheid van de Achterhoek, maar ook de vasthoudendheid van de initiatiefnemers.

Vanaf het kerkplein leidt Het Liefdespad langs diverse karakteristieke plekken in het dorp naar het station. Op deze locaties worden de komende weken kunstwerken, ‘loveseats’, geplaatst die op een creatieve manier de warme gevoelens voor elke locatie verbeelden. Het Liefdespad voert onder andere langs Kasteel Ruurlo, het Klimbos, het doolhof, zwembad De Meene en Museum MORE. Wandelaars hoeven niet per se te beginnen bij de infozuil. Ze kunnen ook ‘instappen’ op de diverse plekken die de route rijk is.

liefdespad1