Inloopmiddag herinrichting Baakse Beek

Gepubliceerd op 18 mei 2017

Waterschap Rijn en IJssel, gemeente Bronckhorst, Natuurmonumenten, Geldersch Landschap & Kasteelen en de Provincie Gelderland richten de Baakse Beek in en rondom Vorden anders in. De aannemer Baks Civiel- en Cultuurtechniek B.V. uit Borculo start eind mei met de werkzaamheden. Voor alle geïnteresseerden is er op woensdag 24 mei a.s. een inloopbijeenkomst over de uitvoering.

20170516 herinrichting baakse beek 1

Informatiebijeenkomst

De aannemer start eind mei met de werkzaamheden. Wilt u weten wat de werkzaamheden precies inhouden, welke mate van overlast u mogelijk kan ondervinden en hoe op de hoogte blijft tijdens de uitvoering? Of wilt u kennis maken met de aannemer en de toezichthouders? Kom dan naar de inloopbijeenkomst op woensdag 24 mei 2017. Tussen 16.00 uur en 18.00 uur bent u van harte welkom in het Kulturhus aan de Raadhuisstraat 6 in Vorden.

Het project

Stuw Horsterkamp wordt passeerbaar gemaakt voor vissen. In het gebied tussen de Baakseweg bij Kasteel Hackfort tot kasteel Vorden richten we ongeveer 2 kilometer aan oevers natuurlijker in en leggen we natte natuur aan. Daarnaast realiseren we ongeveer 10 hectare aan nieuwe (land)natuur. De Baakse Beek in Vorden wordt niet alleen mooier en natuurlijker. Mensen kunnen er straks ook meer van genieten.

Partners

De herinrichting van de Baakse beek is een samenwerking tussen Waterschap Rijn & IJssel, gemeente Bronckhorst, Natuurmonumenten, Geldersch Landschap & Kasteelen en de Provincie Gelderland. Deze projectpartners zijn tevens aanwezig tijdens de inloopbijeenkomst.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.