Kom kijken hoe het water stroomt op 16 juni!

Gepubliceerd op 8 juni 2018

Samen met de gemeente Oost Gelre en inwoners heeft het waterschap in Lichtenvoorde flinke stappen gezet naar een klimaatvriendelijk gebied dat tegen een stootje kan! Bij hevige regenbuien vangen we het water op en leiden het om Lichtenvoorde heen. Benieuwd hoe dit er uitziet? Kom naar de publieksdag op 16 juni!

Programma

  • 10:00 - 11:00 uur Openingshandeling en terugblik door Peter Schrijver (Waterschap Rijn en IJssel) en Bart Porskamp (gemeente Oost Gelre)
  • 10.00 - 14:00 uur Activiteiten voor jong en oud in het teken van de nieuwe opvanggebieden en watergangen.

Fietstocht en huifkartocht starten vanaf de Uitspatting Besselinkschans en voeren u langs een aantal gezichtsbepalende plekken binnen het project. Bij het wateropvanggebied bij de Weijenborgerdijk krijgen deelnemers uitleg over wat er gebeurt bij hevige regenval. De jeugd kan zich hier vermaken bij een vlot- en tokkelbrug. Een andere halte is de fietstunnel onder de N313 tussen Lichtenvoorde en Vragender. Deze tunnel heeft meerdere malen onder water gestaan. Basisschool leerlingen hebben van de tunnel een mooi onderwaterlandschap geschilderd. Met muziek wordt deze tunnel een bijzondere belevenis!

Bij de Uitspatting zijn diverse kinderactiviteiten, zoals steltlopen, springkussen en schminken. Daarnaast zijn Stichting Marken Vragender Veen, Groen Goed, Deltaplan Agrarisch Waterbeheer, Bomenwacht, Weet van Water en Klimaat Klaor aanwezig op de informatiemarkt.